" Zorro"

Sire/isä: Dixon Ciperro
Dam/emä: Axa z Egeranu
Born/syntynyt: 14.11.2010
High/säkä: 63cm
Reg: FI60371/10
Hips B/B, Elbows 0/1,
   Eyes clear(2012,2015,2018)

DNA tests:
HU normal(N/N), Bb(carry brown colour)

inbreeding%= 
(counted with 10 generation)

Siblings ~ Pedigree ~ Show results ~ Working results

 

Zorro on pitkäaikainen unelmani saada Dixonin poika. Valitsin Zorron itselleni pentujen oltua 2 päivää vanhoja. Valinnan tein pääosin pään mukaan:  pään väritys oli prikulleen sama kuin Dixonilla. Kummallakin alaleuassa vaaleita karvoja, mutta kuitenkin niin, että pään väri ilmoitetaan täysin mustaksi. Toki vertailin pentujen rakennetta myös.

Pentueen paras uros oli ehdottomasti Dusty-Baldus ja olisin halunnut pitää senkin, mutta tiesin siitä tulevan ongelmakoira käsissäni, sillä minulla ei olisi ollut aikaa paneutua niin täsmälliseen koulutukseen, kuin Dusty olisi vaatinut. Mike on aina ihmetellyt tätä luonne-asiaa, kun Dusty on ollut Usassa mallioppilas (kaukana ongelmakoirasta) heti ensimmäisestä sekunnista lähtien, kun Mike Dustyn näki. Dusty oli pentueessa urosten pomo.

En sitten ehtinyt Zorroakaan juuri kouluttamaan, vaan Zorro ikäänkuin tuli siinä muun lauman jatkona. Toki kasvukivut, jotka vaivasivat 4-kuisesta 7-kuukauteen, pani minut pitämään Zorron liikunnan niin kevyenä kuin mahdollista. Toisinsanoen hihnassa ja tuin etupäätä hihnan avulla minkä pystyin ulkoillessamme, ja sen tulos ehkä näkyy myös virallisissa luustotuloksissa. Jos koira ontuu, niin se hakee sellaisen astunta-asennon, mikä tuottaa vähiten kipua. Niinpä nivelet, jotka ovat vielä pelkkää rustoa, voivat joutua vääränlaiseen hankaukseen ja muokkaavat niveliä aivan uuteen muotoon eli hajalle. Zorro kipuili pitkiä luita, ei niveliä eli kipu oli puhdasta kasvukipua, jota olen itsekin nuorena tuntenut. Kiputila loppui sitten yhtäkkiä kuin seinään, aivan kuten alkoikin, eikä mitään ongelmia tai ontumisia ole ilmennyt (Zorro nyt 6,5 v).

Kouluttamatta jääminen näkyi pentuaikana sitten siinä, että Zorro söi töissäollessa kaikenlaista. Sai avattua vaatekomeroni ilman, että oviin tuli mitään jälkeä. Valitsi sitten yhden tuotteen, yleensä aina joka kengistä vain toisen parin (olisi syönyt saman kenkäparin!), jonka kätki petinsä peittojen sekaan. Kun tulin kotiin ja luulin, ettei mitään oltu rikottu, niin Zorro haki iloisena sängystään uusimman tuhotyönsä ja innoissaan sitä minulle esitteli.

Tuhovimma loppui, kun aloin heräämään tuntia aiemmin ja teimme joka aamu ennen töihin lähtöä tunnin kävelylenkin, jonka aikana annoin sen polttaa energiaa antanmalla sen haistella kaikki reitillä olevat hajut. En siis juoksuttanut sitä parempaan kuntoon, että se olisi jaksanut tehdä suurempia vahinkoja.

Ensimmäiseen Kaer-kokeeseen mentiin ihan kylmiltään, kuten isä-Dixonin kanssa aikoinaan. Metsät ovat olleen niin vähälintuisia, enkä halunnut pilata Zorroa suomalaisilla tarhafasaaneilla, jotka ei osaa lentää kunnolla suun edestä karkuun. Halusin nähdä, seisooko Zorro. Zorro otti kokeessa hienon seisonnan, mikä riitti minulle palkinnoksi. Kaksi fasua sitten karkkosi eri suuntiin, ja olihan se liikaa kokemattomalle pojan-klopille, eikä minua siksi harmittanut, kun Zorro ensin saatteli toista 0-tuloksen verran. Sitten säntäsi vielä toista etsimään, jonka löysi ja palautti innoissaan.

Aion kyllä vielä startata Kaerissa Zorron kanssa, mutten ota siitä mitään stressiä itselleni, jos se jääkin tekemättä.

Näyttelyssä Zorro sai helposti sertit ja Cacibit kasaan. Rostockissa liikkui kehässä kuin kameli (tuomarin suora kommentti) ja ulkomainen cacib jäi silloin saamatta. Arvostelun jälkeen kyllä liikkui taas hienosti..

Zorron ainoat viat ovat alahampaissa, joista 2 rivistä kääntyneet hiukan sisäpuolelle. Ylähampaat ja muut siististi oikein. Arvosteluun ei alahampaat ole koskaan vaikuttaneet. Purenta on oikeanlainen. Sitten Zorron silmät karsastaa joskus eli ikäänkuin katsoo kieroon nenää kohti. Zorron rinta voisi olla leveämpi ja pitkään Zorro oli tosi urheilullisen näköinen eli liian hoikka, mutta nyt 6-vuotiaana Zorrolla on kehittynyt hyvä massa.

Luonteeltaan Zorro on "lapamato" eli kiltti poika, mutta ainoana uroksena talossa täytyy tietenkin vähän esittää kovempaa miestä mitä oikeasti onkaan. Zorro on suhteellisen eloisa, mutta Amiin verrattuna ylen rauhallinen...

Olen laittanut Zorron kennelini jalostusuroslistalle koirakavereiden vaatimuksesta. Mielestäni löytyy varmasti parempiakin uroksia kuin Zorro.

Miten noi pojat näyttääkin niin isältään Dixonilta (pään ilme).

 Siblings 

Zorro has 4 brothers and 4 sisters. More in the site of B-litter (Wilma, Dixon, Seefest).

 Pedigree

You can find the pedigree of Zorro to look the sites of his parents Wilma and Dixon. And also the link below.

Koska sekä Zorron isällä sekä emällä on omat sivut, joissa sukutaulu koepalkintoineen, niin en sitä tähän enää laita. Mutta allaolevasta linkistä näet Zorron LM-databasen sukutaulun:

sukutaulu/pedigree

 Show results

Näyttelypäivämäärät otettu arvostelulomakkeista eli tiedot alla olevassa taulukossa oikein. Kennelliiton tietokannassa vaihteeksi ihan omat päivämäärät.

Date

Place

Result

Judge

20.11.2011

Jyväskylä INT

Res.DCC

Pichard Laurent

14.04.2012

Vaasa

NuoEri, Nuk1

Siv Sandö

10.06.2012

Kangasniemi

DCC, BOB

Joanna Pronin

29.07.2012

Mikkeli INT

DCC, CACIB, BOB

Dick Rutten

30.09.2012

Rostock INT (D)

sg1

Horst Kliebenstein

12.10.2012

Stadtlohn (D)

sg/sg

O.Buss,G.Hochfeld, D.Gühnemann

31.03.2013

Korpilahti

DCC, BOB

Pekka Teini

22.02.2014

Jyväskylä INT

CACIB, BOB

Eeva Rautala

27.04.2014

Lahti INT

CACIB, BOB

Johan Juslin

10.08.2014

Helsinki INT WW

CC, CACIB, BOS, WW-14

Ole Staunskjaer

Click HERE to view the whole judge´s critique

 Working results