This site is for my dogs and the puppies of Seefest, who own the good healthy and hunting qualities. If you are interested in to use some of these dogs for breeding, please take the contact and I will give the address of the owner.

Tämä sivu on kasvateilleni ja omistamilleni koirille, jotka kelpaisivat jalostukseen terveyden ja käyttöominaisuuksien perusteella.

Jos joku uros kiinnostaa, ota yhteyttä, niin saat omistajan yhteystiedot. Laitan tähän kaikki koiran tärkeimmät tiedot, kuten terveys, metsästysominaisuudet, luonne. Koiran otsikosta pääsee koiran omalle sivulle, jossa tarkemmat tiedot.
Isä/Sire/Vater: v.w. Niek von Busshof
Emä/Dam/Mutter: v.w. Bea Ciperro
Syntynyt/D.o.B/gew.: 10.11.1996
Reg: ZGM339/96, FIN15029/97
Säkäkork/High: 66 cm
Terveys/Healthy: Lonkat/Hips/HD A/A, Kyynärpäät/Elbows 0/0, Silmät/Eyes terveet/clear

Näyttelytulokset/Showresults: V/V (zuchtschau), INT CH (C.I.B)
Koetulokset/Test results: v.w.HZP, KAER AVO2
Jälkeläiset/Offspring: 5 pentuetta/litters, 38 pentua/puppies

Dixon has the own site. There you can find the all things about him.
Isä/Sire/Vater: v.w. Birk v. Hochholz ZGM34/02A
Emä/Dam/Mutter: Axa z Egeranu (Wilma)
Syntynyt/D.o.B/gew.: 18.04.2008
Reg: FIN31892/08
Säkäkork/High: 61 cm
Terveys/Healthy: Lonkat/Hips/HD A/A, Kyynärpäät/Elbows 0/0, Silmät/Eyes terveet/clear DNA tests: HU Normal, colourtest: ei periytä ruskeaa, harmaata ym.värivirheitä/ gives only black-white offspring, not brown, gray or other wrong colours.

Näyttelytulokset/Showresults: 2 x sert/CC
Koetulokset/Test results: AVO3 (metsäkoe/forest test) ilman vesikoepisteitä.
Jälkeläiset/Offspring: any.

Dead by snow-truck accident November 2016. Maybe 3 straws of frozen semens in Scotland, not sure.

Aki-Amorris oli minun suosikki-pentuni ja on yhä. Aki oli jo 3 viikkoisena valmiina palvelukseen. Halusi osallistua aina Wilma-äidin lenkityksiin ja tuppasi mukaan tutustumaan suurempaan maailmaan. Aki oli vauhdikkain ja energisin A-pentu siskonsa Alinan kanssa. Aki on nyt 7,5-vuotias ja hakee yhä maastoa täydellä vauhdilla ja erittäin laajalla haulla. Aki rakastaa työntekoa. Noudossa jaksaa tarkkailla rauhallisesti linnun heittoa ja luvan saatua ryntää noutoon ja palauttaa samalla vauhdilla silmät loistaen onnesta.

Omistajilla on ollut vaikeuksia Akin yksinjäämisessä kotiin ja Aki on pistellyt ulko-ovia ja ovenpieliä uusiksi. Aki oli luonani noin 7 kk vuonna 2015. Kolmantena päivänä säleet oli lennellyt töissä ollessani, mutta sitten Aki rauhoittui ja aikaa rauhoittumiseen kului noin viikko!

Joskus omistajan ja koiran kemiat vaan ei kohtaa, tai on tehty joku pieni virhe, mikä aiheuttaa ongelmia. Pakotin Omistajan ostamaan Akin, kun hän kertoi Lappilaisten tietämyksen imseistä olevan rajallinen eli ettei ims muka osaa ollenkaan hakea laajasti. Halusin Pohjoisen Väen näkevän aidon imsin eli sen alkuperäisen pitkäkarvaisen saksanseisojan. Syy on siis minun, jos Aki on väärän luonteinen perheelleen.

Aki olisi KVA, jos omistajilla olisi ollut mahdollisuuksia käyttää Akia Kaer-kokeissa. Akilla on hyvä luonne, peloton ja tulee erinomaisesti toimeen vieraiden koirien ja ihmisten kanssa. Akin koko on myös loistava, sillä imsit ovat usein ylikorkeita. Aki on pysynyt terveenä tähän asti (7,5 vuotta).

Aki jäi 2016 vuoden lopulla aura-auton alle. Akin pakastespermaa on todennäköisesti Skotlannissa vielä 3 olkea, mutta siellä ei osata keinosiementää oikein, ja Suomessakin todennäköisesti vain Tapio Palolahti osaa siementää oikeasti kohtuun saakka.

Aki-Amorris loves the work, has always loved. He run fast and wide, when looking for the games, still in the age of 7 years. He is very good with fetching the game, return quickly and carry nicely. Aki has the perfect character. He could be the hunting Champion if the owners had been possibility to go to the tests more than once. But they use him much for real hunting.

Aki has not been calm at home alone, but when he lived with me 7 month (beginning of the year 2015), it took only one week, when he started to behave correctly inside my house. Only what I did was that I decided to trust him and kept myself calm. My Scottish friend said that the real reason is that I understand LMs and their needs (Thank you!).
Isä/Sire/Vater: v.w. Birk v. Hochholz ZGM34/02A
Emä/Dam/Mutter: Axa z Egeranu (Wilma)
Syntynyt/D.o.B/gew.: 18.04.2008
Reg: FIN31891/08
Säkäkork/High:
Terveys/Healthy: Lonkat/Hips/HD B/B, Kyynärpäät/Elbows 0/0, Silmät/Eyes terveet/clear DNA tests: HU Normal, colourtest: on ruskea geeni, ei periytä harmaata ym.värivirheitä/ has the brown gene, not gray or other wrong colours.

Näyttelytulokset/Showresults: varasert/reCC
Koetulokset/Test results: ei ole, never been in tests.
Jälkeläiset/Offspring: not yet.

Vaikka Eppu-Asterix kantaa ruskeaa väriä, myös mahdollisella emällä pitää olla ruskea geeni, että ruskeitä pentuja voisi syntyä.
Eppu oli jo pentuna rauhallinen ja järkevä ja on ollut sitä myös aikuisena. Asuu rivitalossa ilman ongelmia. Tulee hyvin toimeen vieraiden koirien ja ihmisten kanssa. Eppua käytetään kaikenlaiseen metsästykseen ja on omistajiensa mukaan toiminut loistavasti. Haku on myös laajaa omistajien mukaan.

Eppu on raamikas uros ja saisi sertit kasaan näyttelyistä helposti. Epun lonkat lähtivat aikoinaan A/B:nä arvauskeskukseen. Laitan kuvan heti, kun saan sellaisen.

Eppu-Asterix has the fine and calm character, has always been. Any problems at home or with strange dogs or people. The owners use him in all kind of games and they like his way to work very much. Eppu run fast and wide when looking for games.Eppu has the brown gene, but it will need also the brown gene from the dam before the brown puppies will be born.Isä/Sire/Vater: v.w. Dixon Ciperro (Dixon)
Emä/Dam/Mutter: Axa z Egeranu (Wilma)
Syntynyt/D.o.B/gew.: 14.11.2010
Reg: FI60372/10, FKC60372/10
Säkäkork/High: 66-67 cm
Terveys/Healthy: Lonkat/Hips/HD GOOD (A2), Kyynärpäät/Elbows 0/0
DNA tests: HU Normal, HC Normal, colourtest: ei periytä ruskeaa, harmaata ym.värivirheitä/ gives only black-white offspring, not brown, gray or other wrong colours.

Näyttelytulokset/Showresults:
Koetulokset/Test results: NAT 112p,UT 204p, INV 196p, Versatile Champion (VC)
Jälkeläiset/Offspring: 2 litters in USA.

Lived in Kentucky and later in Montana, USA. Dead by water accident on spring 2017.