It is Dixon´s fault that I decided to start breeding Large Münsterländer. I got an excellent dog, which son I definitely wanted. When the suitable dam didn´t come behind our door, I decided to buy the right bitch by myself. And here we are! I wanted to take a Finnish kennelname, because I never forget the words of the Kaer-judge: “It is nice that women have started hunting and breeding with pointing dogs, but they just give so strange names for pups, which are impossible to pronounce.” The only Finnish name I really wanted, already existed. The other alternative was German name, which would be easy to pronounce for Finnish and would mean something that LMs are. So came into existence the name “Seefest”, which means sea-going.

I am the member of Finnish Kennelclub, Finnish Pointing dog Club(SSK), The Hunting Club of Inner-Finland(SSMS), The Pointingdoglovers of Middle-Finland, VGM.e.V. Lg Bayern and Large Munsterlander Association of America (LMAA) as a member of breeder.

My goal as a breeder will be to produce the dual purpose dogs; the beautiful dogs with hunting ability.
My aim is to use only working-prized dogs, which have excellent character and healthy. All of my LMs are X-rayed about HD and elbows and eye-tested. All of them are HD-free, elbows 0/0 and eyes clear. The other hereditary illnesses have not been discovered in my dogs.

I will sell puppies only for hunters and you make me happy if you also will take part of working tests in your country.

Ajatus ryhtyä kasvattamaan Isomünsterinseisojia on Dixonin syytä. Onnistuin saamaan loistavan uroksen, jonka jälkeläisen olisin ehdottomasti halunnut. Kun sopivaa partneria vaan ei ruvennut ilmaantumaan, päätin ostaa sopivan partnerin itse. Ja tässä sitä nyt ollaan! Kennelnimeksi olisin halunnut suomalaisen nimen, sillä en ikinä unohda erään kunnioittamani kaer-tuomarin sanoja kyseisestä aiheesta. Mutta ainoa haluamani nimi oli jo myönnetty, eikä haluja yrittää tehdä nimestä kauppaa perikunnan kanssa ollut. Toinen vaihtoehto sitten olikin löytää sellainen saksalainen nimi, joka viittaisi rotuun ja olisi helppo lausua suomalaisittain… kaer-tuomarinkin. Niin syntyi nimi Seefest, joka tarkoittaa merikelpoista.

Olen jäsen mm. seuraavissa seuroissa: Suomen Kennelliitto, Saksanseisojakerho, Sisä-Suomen Metsästysseura, Keski-Suomen Kanakoiraharrastajat, VGM.e.V.(Saksan Isomünsteriliitto) Lg Bayern, LMAA eli Amerikan Isomünsterikerho (kasvattajajäsenenä).
 

Kasvatukseni tavoitteena on aikaansaada rotumääritelmän mukaisia Isomünsterinseisojia, niin ulkomuodon kuin käyttöominaisuuksienkin suhteen eli ns. dual purpose-koiria. Pyrkimykseni on noudattaa Saksan rotujärjestön, VGM.e.V:n, jalostusvaatimuksia ja käyttää jalostukseen vain metsästyskoepalkittuja koiria, joiden luonne ja terveys ovat erinomaiset. Kaikki omistamani Isomünsterinseisojat ovat lonkka-, kyynär- ja silmätutkittuja; kaikilla on terveet lonkat, kyynärpäät 0/0 ja kaikkien silmät ovat toistaiseksi virallisesti terveiksi todetut. Muitakaan perinnöllisiä sairauksia ei toistaiseksi ole koirissani ilmennyt.

Arvostan käyttöominaisuuksissa luonnonmukaista seisontataipumusta sekä halua löytää riistaa oma-aloitteisesti ja liikkuvasti (mutta rajansa kaikella…). Arvostan myös kelvollista riistan käsittelyä ja noutotaipumuksia, jotka kuuluvat rotuominaisuuksiin. Erinomainen nenänkäyttö on myös suotavaa. Luonteen täytyy olla ystävällinen ja koulutusta helposti vastaanottava.

Myyn pennut ensisijaisesti metsästäviin koteihin. Aito metsästyskäyttö on tärkeintä, mutta koska kasvattaja (ja rotu) tarvitsee ”puolueetonta” kirjallista näyttöä jälkeläisten käyttöominaisuuksista eli metsästyskoearvosteluja, niin ensisijaisesti tulen myymään pennut henkilöille, joita kiinnostaa myös metsästyskokeissa käyminen.

Pennun lopullinen hinta on tavallaan ostajasta kiinni. Ostohinta sisältää :

mikrosirun, joka on laitettu pennulle ennen luovutusikää eläinlääkäritarkastuksen yhteydessä.
lonkka- ja kyynärpääkuvauksen sekä virallisen silmätarkastuksen (suoritettava 18kk- 36kk välisenä aikana). Kauppakirjassa sovittu hyvitysmaksu tutkimuksista palautetaan, kun nämä kaikki kolme tutkimuslausuntoa ovat virallisia eli näkyvät Kennelliiton jalostustietokannassa.

4 x KAER 1.palkinto. Tarkoittaa sitä, että kun koira on terveystarkastettu ja saavuttanut KVA-arvoon vaadittavat koetulokset, omistaja on tienannut pennun ostohinnan takaisin. 1.palkintojen hyvityshinnat tarkemmin pennun kauppakirjassa.

Saksanseisojakerhon jäseneksi liittäminen, jollei ostaja jo ole.


Pentupakkaus, joka sisältää mm. valitsemaani koiranruokaa ja koirapillin.

 
Pennun myynnissä tulen käyttämään Suomen Kennelliiton virallista ”sopimus koiran kaupasta” -lomaketta, johon tulen lisäämään myös mm. seuraavat ehdot:

Koiraa ei saa myydä tai luovuttaa eteenpäin ilman kasvattajan suostumusta. Kasvattajalla on etuosto-oikeus koiraan myyntihinnasta.

Seisontatakuu. Hyvitän ostohinnasta saman verran, kuin Kennelliiton sääntöjen mukaan viallisesta pennusta täytyy hyvittää, jollei pentu ole osoittanut seisontataipumusta viimeistään 1.ikävuoteen mennessä. (Ei koske koulutusvirheiden seuraamuksia).

Pyrin järjestämään pentutapaamisia tarpeen mukaan.

 

Seefest litters/pentueet:

     A-litter ( Axa z Egeranu - Birk vom Hochholz )
     B-litter ( Axa z Egeranu - Dixon Ciperro )
     C-litter ( Amy vom Schöcklland - Dixon Ciperro )