Planning the C-litter of Seefest on spring/summer 2019.

SIRE: Int Ch C.I.B Dixon Ciperro

DAM: Amy vom Schöcklland

 

 

 


 

C-pentue keväällä-kesällä 2019:

Amy vom Schöclland X KANS.MVA Dixon Ciperro

 


 

 

 

 

Planning to use the last frozen semens of Dixon Ciperro next spring (2019). I will sell these puppies only for hunters, which will take part of the hunting tests too.

Olen tehnyt päätöksen käyttää Dixonin viimeiset pakastespermat pois, vielä kun Tapsa toimii siementäjänä. Tapsa on ainoa, joka osaa siementää kohtuun asti nartun ollessa nukutettuna. Lisäksi säilytyskuluja on taas jo kertynyt vuodesta 2010 noin 900euroa ja siihen päälle siemennyskulut. Tulee liian kalliiksi pantata olkia liian kauan.

On iso riski menettää viimeiset pakastespermat nartulla, joka ei todistetusti ole saanut kertaakaan vielä pentuja eli tullut tiineeksi ensin normaalilla tavalla astuttaa. Nartun hedelmällisyyttä kun ei pystytä tutkimaan kuten uroksilla pystyy. Mutta otan sen riskin ja jos siemennys epäonnistuu, löytyy Dixonin geenejä vielä paljon Englannista, Hollannista sekä mm. myös Ranskasta ja Jenkeistä.

Tästä tulee kyllä mielenkiintoinen working-yhdistelmä. Molemmilla potentiaalia KVA:ksi, Dixonista tuli eka harjoituskappaleeni ja aika loppui siksi kesken tunaroituani monta vuotta. Amin kanssakin ollut takapakkia omien loukkantumisteni takia ja aikaa mennyt hukkaan, mutta Ami on yhtä älykas kuin Dixon oli eli pienelläkin harjoittelulla pääsee tavoitteeseen.

Molemmilla huippu nenä, valtava halu löytää riistaa seisottavaksi, yhteistyöhalua, vauhtia haussa, oikea nouto-ote sekä muutkin monipuolisen metsästyskoiran ominaisuudet, jotka imsillä kuuluu olla. Molemmilla myös oikeanlainen vartioimisvietti, mikä rodulla kuuluu olla: järki päässä, otetaan tuntemattomatkin ilolla vastaan omistajan ollessa paikalla, jos ei uhkaa vaistota. Ilmaistaan, kun tontille joku tulee.

Amille tehty MyDogDNA, jonka mukaan se ei voi saada ruskeita pentuja (BB). Dixonilla väritesti hoitui luonnostaan ja sillä on ruskea geeni Bb. Tähän pentueeseen ei siis tule ruskeita, sillä Bb pitää olla molemmilla vanhemmilla, että ruskeita syntyisi.

Ami on HUU kantaja. Amin partnerin olisi hyvä olla HUU terve. Dixonin jälkeläiset kaikki HUU terveitä englannissa, kuin myös pojat S.Bendix ja S.Baldus, joten Dixon kaikella todennäköisyydellä myös HUU terve.

Myyn pennut vain henkilöille, jotka ovat valmiita kouluttamaan koiran siten, että se voidaan palkita metsästyskokeessa. Voimassaoleva metsästyskortti myös vaaditaan.

Amin ekat juoksut alkoi huhtikuun alussa 2017, toiset tammikuun puolivälissä 2018 ja kolmannet alkoi 27.8.2018. Odotan siis seuraavien juoksujen alkavan huhtikuun alussa 2019, jolloin pentue syntyisi kesäkuussa.

Pentujeni hinta määräytyy kuluista, mitä pennutukseen menee: astutuskulut, ruokinta, madotukset, el.lääk.tarkastus, rekisteröinti ym. kanto- ja pentueaikaan syntyvät kulut (ei näyttely- eikä koekulut). Kustannan kaikille pennuille DNA-testin ainakin HUU-testin osalta.

Perin lisäksi ns. pantin 300euroa, jonka saa takaisin, kun koira on 2-3 vuotiaana terveystutkittu (lonkat, kyynärpäät, silmät).

Noudatan kennelliiton myyntiohjeita ja -määräyksia koko pennun eliniän.