But maybe on spring 2019.

SIRE: Int Ch C.I.B Dixon Ciperro

DAM: Amy vom Schöcklland

 

 

 C-pentue keväällä-kesällä 2019:

Amy vom Schöclland X KANS.MVA Dixon Ciperro

 


 

 

 

 

Planning to use the last frozen semens of Dixon Ciperro next spring (2019). I will sell these puppies only for hunters, which will take part of the hunting tests too.

Olen tehnyt päätöksen käyttää Dixonin viimeiset pakastespermat pois, vielä kun Tapsa toimii siementäjänä. Tapsa on ainoa, joka osaa siementää kohtuun asti nartun ollessa nukutettuna. Lisäksi säilytyskuluja on taas jo kertynyt vuodesta 2010 noin 900euroa ja siihen päälle siemennyskulut. Tulee liian kalliiksi pantata olkia liian kauan.

On iso riski menettää viimeiset pakastespermat nartulla, joka ei todistetusti ole saanut kertaakaan vielä pentuja eli tullut tiineeksi ensin normaalilla tavalla astuttaa. Nartun hedelmällisyyttä kun ei pystytä tutkimaan kuten uroksilla pystyy. Mutta otan sen riskin ja jos siemennys epäonnistuu, löytyy Dixonin geenejä vielä paljon Englannista, Hollannista sekä mm. myös Ranskasta ja Jenkeistä.

Tästä tulee kyllä mielenkiintoinen working-yhdistelmä. Molemmilla potentiaalia KVA:ksi, Dixonista tuli eka harjoituskappaleeni ja aika loppui siksi kesken tunaroituani monta vuotta. Amin kanssakin ollut takapakkia omien loukkantumisteni takia ja aikaa mennyt hukkaan, mutta Ami on yhtä älykas kuin Dixon oli eli pienelläkin harjoittelulla pääsee tavoitteeseen.

Molemmilla huippu nenä, valtava halu löytää riistaa seisottavaksi, yhteistyöhalua, vauhtia haussa.

Myyn pennut vain henkilöille, jotka ovat valmiita kouluttamaan koiran siten, että se voidaan palkita metsästyskokeessa.

Amin viime juoksut oli tammikuussa, seuraavat ehkä elokuussa. Sitten olisi astutusaika helmi-huhtikuussa 2019.