C-litter of Seefest

Amy vom Schöcklland X Dixon Ciperro  

 

 

 

Amy has inseminated on the 14th of April with the last frozen semens of Dixon Ciperro. The puppies arrived on the 14th of Juni 2019: 3 males and 4 females.

Nobody has extra nails. 5 have black head. 6 are black roan and one female seems to be black and white.

The eyes of the puppies opened on the 25th of June and they started to walk on the 28th of June.

When the puppies were born, I got the first time one puppy, who had red nose, but only one (bitch). All earlier puppies, A- and B-litter and now in the C-litter 6 had totally black nose, when they were born. But now, when puppies are 2 weeks old, the nose of the rednose has almost black too. Only little red spot is still there.

 

Tein päätöksen käyttää Dixonin viimeiset pakastespermat pois, vielä kun Tapsa toimii siementäjänä. Tapsa on ainoa Suomessa, joka osaa siementää kohtuun asti.

Amin ekat juoksut alkoi huhtikuun alussa 2017, toiset tammikuun puolivälissä 2018 ja kolmannet alkoi 27.8.2018. Odotan siis seuraavien juoksujen alkavan huhtikuun alussa 2019, jolloin pentue syntyisi kesäkuussa. Juoksut alkoivat ajallaan 3.4. Kaikki juoksut ovat olleet täysin normaaleja.

Progesteronimäärityksiä tehtiin Jyväskylässä 3. Ensimmäisen halusin ottaa aikaisin (6.juoksupäivä) ja samalla ajattelin, että tuhlaan rahoja ihan suotta, mutta tulos olikin heti 1,36!
Toinen prog.testi tehtiin 11.4. eli 9.juoksupäivänä ja tulos oli 4.91. Kolmas progu tehtiin lauantaina 13.4. ja tulos 13,9.
Amin siemennyspäiväksi tarkentui siten sunnuntai 14.4. ja paikaksi sovittiin Tapio Palolahden kanssa Kihniö. Pakastetut vintiöt heräsivät hyvin ja liikkuivat niin tehokkaasti, että Tapsa ehdotti, että käytettäisiin vain yksi olki. Käytin kuitenkin varaston pois eli kaikki 3 jäljellä olevaa olkea.

Siemennyksestä 3 viikkoa ja lupaavalta vaikuttaa. Ami on jo vankistunut ja tänään söi vähän hitaanlaisesti ja muutama nappula jäi kuppiin (tyypillistä tiineyden tässä vaiheessa). Eilen illalla korkkasin Acana Heritage Large Breed Puppy -säkin, kahdeksas vaisto käski tehdä niin.

Ultra näytti 13.5., että pentuja on tulossa vähintään 5 - monta. Jos tiineyden loppuaikakin menee hyvin, pennut syntyvät 13.6.

Pennut syntyivät vaivattomasti 14.6. 3 urosta ja 4 narttua.

Yhdelläkään pennuista ei ollut ylimääräisiä poistettavia kannuksia takajaloissa (etujaloissa ne kuuluukin olla). Kaikilla siis joka jalassa neljät varpaat. Kaikki pennut ovat oikean värisiä. Viidellä täysin musta pää.

25.6. kaikkien silmät aukesivat. Kaksi narttua otti jo ensiaskeleita 21.6. ja 28.6 kaikki jo kävelivät.

Pennuista 6 ovat mustapäistärikköjä ja 1 narttu (Cafira) on musta-valkoinen.

28.6. pennut saivat ensimmäisen Canex-matokuurin ja aikuiset koirat eli Ami, Lina ja Zorro 3 päivän Axilur-kuurin.

Kun pennut syntyivät, sain ensimmäistä kertaa pennun, jolla oli punainen nenä, mutta vain yhden pennun (narttu). Kaikilla muilla kasvateillani on syntymästään asti ollut musta kirsu eli pigmentit kohdillaan. Punanenäkin on kohta mustanenäinen: enää kirsun yläreunassa on pieni pilkku punaista.

Kuun vaihtuessa heinäkuuksi pennut ovat muuttuneet kontaktinhakuisiksi ja hännät heiluu, kun niitä silittää ja seurustelee niiden kanssa. Pientä nahistelua ja leikkimistä on ollut silmien avautumisesta lähtien. Ulkona on käyty sylissä ja nurmikkoakin jo tallaamassa.


Sex

Name

Reg.nr

HD

Elbows

Eyes

High cm

Remarks

male

Seefest Costello
"Kalle"
FI37963/19

B/B

0/0

 

 

male

Seefest Casper
"Jekku"
FI37964/19

 

 

 

 

 

male

Seefest Cosmos
"Gozer"
FI37965/19 NHSB3175237

A*

 

Clear

 

*Lives in Holland

female

Seefest Cheers
"Bubbels"
FI37966/19

 

 

 

 

female

Seefest Clara
"Kiira"
FI37967/19

 

 

 

 

 

female

Seefest Cafira
"Ira"
FI37968/19

A/A

0/0

Clear

 

female

Seefest Cinna
"Sinna"
FI37969/19

B/A

0/0

 

 

 

The explanations of remarks / Beobachtungen / huomautukset :

 

 

The other explanations:

Eyes clear

means that the dog has not hereditary illnesses (HC, PRA, etc.) in the eyes.
tarkoittaa, että koiralla ei ole perinnöllisiä silmäsairauksia (HC, PRA, tms.)

Working results

Gozer has been in Aanlegproef in Holland and got 139 p. and grade Uitmunted (excellent). Then also in HZP bestanden in Germany with 168p.

Goser on suorittanut AP:n tuloksella "erinomainen" 139 pisteellä Hollannissa ja Saksassa HZP hyväksytty pisteillä 168.

Show results

 

Gozer:

Date

Place

Result

Judge

26.09.2020

Maastricht

CC,CACIB,BOS

 

27.09.2020

Maastricht

CC,CACIB,BOB