Axa z Egeranu X Birk vom Hochholz

Wilma produced 7 puppies on the 18th of April 2008, five dogs and two bitches. The all puppies are black and white. Two of them had clean black head, when the puppies were born.

Six of them had dark brown eyes very early except one dog, which eyes were yellow-green the first 4 month of his life. Now he has brown eyes.

When the puppies were 8 weeks old, three dogs had testicles fully descended into the scrotum. All had the right bite. The dogs had all teeth, but the both bitches had only 4-5 lower incisors.

Now the all dogs have their testicles in the right place. Everyone have the right bite. The bitches didn´t get the lower incisors enough, which is so sad, because both of them are so lovely and Ilona (S.Aurora) so beautiful.

Brothers Asterix and Anselmi were in their healthy tests on the 27th of July 2009. Their eyes are HC and PRA free. Probably they are also HD free and elbows are 0/0, but have to wait the official results from our kennelclub (look the table below).

Alina was in the healthy test on the 19th of August 2009. Her eyes are HC and PRA free, but she has one extra eyelash (Distichiasis). Elbows are perhaps 0/0 and HD are A/B-C. The official results comes later (look the table below).

Axon was in the healthy test on the 1st of October 2009. His eyes are HC and PRA free. His elbows and HD seems to be healthy (0/0 and A/A).

Wilma synnytti ilman ongelmia 18.04.08 seitsemän pentua, 5 urosta ja 2 narttua. Kaikki pennut ovat väriltään musta päistärikköjä ja kahdella oli syntyessään täysin musta pää.

Kuudella pennuista oli tummanruskeat silmät jo hyvin varhain. Yhdellä uroksella silmät olivat kelta-vihreät 4 kk:n ikäiseksi, jolloin ne vasta muuttuivat ruskeiksi.

Luovutushetkellä (pennut 8 vko) kolmen uroksen kivekset olivat laskeutuneet, kaikilla normaalipurenta, uroksilla kaikki hampaat ja molemmilta nartuilta puuttui 1-2 alaetuhammasta (I 3).

Nyt kaikkien urosten kivekset ovat laskeutuneet ( ennen 4 kk ikää). Nartut eivät saaneet riittävästi alaetuhampaita, mikä on todella harmi, sillä molemmat vaikuttavat todella hyviltä yksilöiltä. Ja Ilona on niin hyvännäköinenkin. Kaikilla pennuilla täysin normaali purenta.

Asterix ja Anselmi kävivät terveystarkastuksessa 22.07.09. Kummankin silmät ovat HC- ja PRA-vapaat ja molempien kyynärpäät myös terveet (0/0). Asterixin lonkat ovat B/B ja Anselmin A/A. Lonkkakuvauksessa Anselmilla havaittiin luustossa vamma. Kuvaavan eläinlääkärin mukaan RTG-kuvat näyttivät kuin koira olisi joskus jäänyt auton alle, mutta todennäkoisempää on, että perheen yksi hevosista on päässyt "kouluttamaan" Anselmia. Vamma ei ole estänyt energistä poikaa liikkumasta eikä koiralla todennäköisesti ole mitään kipuja. Kennelliitto on noteerannut vamman huomautuksella selkämuutos. Lonkat onneksi säästyneet...

Alina tutkittiin 19.08.09. Silmät muuten terveet, paitsi toisen yläluomen reunassa yksi ylimääräinen karvatuppi (distichiasis). Kyynärpäät ovat 0/0 ja lonkat B/B. Karvatuppi myöhemmin irronnut silmäluomesta ja Lina saanut kahdesti täysin puhtaan silmälausunnon.

Axon kävi terveystutkimuksissa 01.10.2009. Silmät, kyynärpäät (0/0) ja lonkat (A/A) terveet. Myös Axel kävi lonkkakuvissa (A/A) ja sen silmät ja kyynärpäät tutkitaan heti, kun Kajaanissa on seur. kerran silmätutkimuspäivä.

Amorris tutkittiin tammikuussa 2010. Lonkat ovat A/A ja kyynärpäät 0/0. Silmäntutkimuslaite oli rikki, joten silmät tutkittiin toisella kertaa ja tulos: terveet silmät.

Axelin lonkat ovat A/A, "terveet" kyynärpäät tulivat takaisin 2/1 ja Axelin toisessa silmässä havaittiin PPM iris-iris, mikä ei ole este jalostuskäytölle.

Auroran lonkat ovat A/A. Kyynärpäiden tuloksia odotellaan kennelliitosta. Silmät ovat täysin terveet.

Amorris ja Asterix on DNA-tutkittu: molemmat ovat HU Normal (terve). Asterix kantaa ruskeaa geeniä, muttei muita värivirheitä. Amorris antaa vain mustavalkoisia jälkeläisiä (ei ruskeaa, harmaata tms.). Ruskeita pentuja syntyy, jos molemmat vanhemmat kantaa ruskeaa geeniä, ei muuten.

On the table below finds A-litter´s officially healthy results. Alina, Amorris and Asterix have tested by DNA and all of them are HU Normal. Amorris and Asterix have also tested by colour DNA. Amorris don´t have the gene of brown, but Asterix has it.

Taulukossa alapuolella pentueen viralliset terveystulokset:

Sex

Name

Reg.nr

HD

Elbows

Eyes

High cm

Mistakes

Bitch

Seefest Aurora FI-31888/08

A/A

0/0

clear

1

Bitch

Seefest Alina FI-31889/08

B/B

0/0

clear

58

1

Dog

Seefest Axon FI-31890/08

A/A

0/0

clear

66

 

Dog

Seefest Amorris FI-31892/08

A/A

0/0

clear

61

Dog

Seefest Axel FI-31893/08

A/A

2/1

PPM iris-iris

62

 

Dog

Seefest Asterix FI-31891/08

B/B

0/0

clear

 

Dog

Seefest Anselmi FI-31894/08

A/A

0/0

clear

 

The explanations of mistakes / fehler / virheet :

1.

2 lower incisors is missing / I 3u.bds.- / etuhampaat I 3 x2 alhaalta puuttuu.

The other explanations:

Eyes clear

means that the dog has not hereditary illnesses (HC, PRA, etc.) in the eyes.
tarkoittaa, että koiralla ei ole perinnöllisiä silmäsairauksia (HC, PRA, tms.)

Seefest Axel:

Date

Place

Result

Judge

09.01.2010

Kajaani INT

DCC, CACIB, BOB

Giura Anca

08.08.2010

Kuopio INT

DCC, CACIB, BOB

Petru Muntean, Romania

Seefest Amorris:

Date

Place

Result

Judge

29.05.2010

Rovaniemi

DCC, BOB

Raimo Louhio

11.07.2015

Laukaa

DCC, BOB

Vitor Veiga, Portugali

Seefest Axon:

Date

Place

Result

Judge

20.11.2011

Jyväskylä INT

CACIB

Pichard Laurent

08.09.2011

Porvoo

DCC, BOB

Jakkel Tamas

Seefest Asterix:

Date

Place

Result

Judge

16.6.2012

Jyväskylä

RDCC

Piotr Król, PolandThe explanations of the show results:

Suomeksi

In English

auf deutsch

HYLÄTTY (HYL) disqualified  
Ei Voida Arvostella (EVA) can´t be judged  
Tyydyttävä (T) satisfactory  
Hyvä (H)  good gut
Erittäin Hyvä (EH) very good sehr gut
Erinomainen (ERI) excellent Vorzüglich
Sertifikaatin arvoinen (SA) The quality of CC
Rotunsa Paras (ROP) BOB
Vastakkaisen Sukupuolen Paras(VSP) BOS
Ryhmän Paras (RYP) BIG  
Sertifikaatti (SERT) DCC(dog), BCC(bitch) CAC
Varaserti (VA-SERT) RDCC/RBCC Reserve CAC
Kans.Välinen Sert (CACIB) CACIB CACIBSeefest Amorris called Aki has got the 3.prize on our hunting test KAER on 12th of October 2012. The  test was held in the mountain area in north of Finland and it was forest test.

S.Amorris on saanut AVO3-palkinnon tunturikokeessa  (Kaer metsäkoe) 12.10.2012.