2007   2008   2009   2010   2011   2012   2014   2015   2016   2017   2018   2019

 

The year 2013:

 

09.09. We have got the home! We all are really so happy. Now we have much of space inside and outside and the nature around us is so perfect and beautiful. This is life really.

Olemme muuttaneet maalle. Nyt on tilaa niin sisällä kuin ulkona. Ei tarvi enää toisiinsa törmäillä ahtaassa kopperossa. Pihalta löytyy pieni lammikkokin, jonne Zorro tietysti heti ekana päivänä pulahti. Nyt helpottuu koirien koulutuskin, kunhan on muuttohässäkästä päässyt eroon. Kyllä on niin helpottunut ja onnellinen olotila, ettei ole tosikaan.

         ____________________________________________________________________________ 

19.08. We were in the water test with Wilma and Zorro. Wilma got 4 and Zorro 3. Very good result with so little training we did.

Dusty (Seefest Baldus) did it again! Top score 204 in the Utility test!!! Thank you Mike and Barb!

Olimme eilen vesikokeessa takana poskettoman vähän treeniä. Wilma nousi seisomaan ammuttaessa ja siitä lähti piste. Zorro tiputti saaressa linnun kerran ja palautti seisten käteen, josta 3 tulos.

Dusty eli Seefest Baldus teki sen taas: täydet pisteet ja siis 1.palkinto heidän Utility kokeessa, jossa on sekä vesityöosa että peltotyö samassa paketissa. Nyt heidät kutsutaan ensi vuonna johonkin Versatile Champion Award - juttuun, johon saavat kutsun kaikki 1.palkinnon Utilityssä saaneet. Noin kuukautta aiemmin Dusty sai Utilitystä 2.palkinnon.

Kyllä olen iloinen, että Mike sai, mitä etsi. Vähän ylpeäkin... että osasin määrittää Dustyn parhaimmaksi B-pojaksi. Ja taas käy toteen se, että laumanjohtajapentu on pentueen paras metsästyskoira (oikeissa käsissä). Harjoittelu isomünsterin piirteiden opettelusta silti jatkuu (koko elämän) eli ei tule nousemaan hattuun, ei tarvi sitä pelätä.

         _____________________________________________________________________________ 

01.04. Zorro and Tilda ( S.Bendix and S.Batilda) were in the dogshow in Korpilahti yesterday. The both got CC and Zorro was better (BOB), because Tilda was a bit too fat.

More Czech language: z and od means the same (from somewhere). Potoka means brook, stream.

Tilda ja Zorro olivat eilen Korpilahden näyttelyssä. Kun koira on riittävän hyvännäköinen, se saa sertin läskinäkin:) Tilda on "hiukan" pyöristynyt omistajan opintokiireiden takia ja tuomarikin mainitsi asian todella hellasti. Zorrosta tuomari esitelmöi yleisölle, että imsin pitää näyttää juuri tältä... Itse sanon, että jos Zorrolla olisi parempi etuosa (en auta tarkemmin, mikä siinä) ja Jesse-veljen turkki, tummanruskeat silmät.... Saattaisi ollakin ideaali rotunsa edustaja.

Luuviulu Zorro siis voitti Tildan siskon pyöreyden takia. Tildalla paremmat liikkeet.

Tsekin kielen kurssi 2: od on samankaltainen prepositio kuin z (molemmat kirjoitetaan pienillä kirjaimilla) eli tarkoittaa -sta, -stä, -lta, -ltä. Potoka on puro, oja. Eli Wilman Äiti Zuzi on Zuzi Nezdickeho purolta ja Wilpsu siis Axa Egeranusta (tai Egeranulta).

En poistanut linkkiä Linen kennelsivuille, koska olisin hänelle vihainen tms., vaan koska sitä ei taida enää olla.

         _____________________________________________________________________ 

27.3. Wilma`s official name is Axa z Egeranu. That little z between Axa and Egeranu is Czech language and means same as aus auf Deutsch or from in English.

If you put the point after z (z.) that means west in Czech language...Says my dictionary.

Wilma is the Czech bitch and she has naturally Czech name, liebe Line O. and miss Christine Weber darling. For both of you: keep your fingers away from public and officiall database if you don´t know the right information.

And who has given the right to use my photos?

Wilman virallinen kennelnimi on Axa z Egeranu. Pieni z Axan ja Egeranun välissä on tsekkiläinen preposotio, joka tarkoittaa -sta, -stä, -lta -ltä, jostakin. Jos pikku z:n perään laittaa pisteen (jota Wilman nimessä ei tietenkään ole eli z.), se tarkoittaa tsekiksi länsi (koko sana kirjoitettuna on zapad; ekan a:n päällä vino viiva). Ihan vaan tiedoksi ja yleissivistykseksi.

Sivuillani ei pitäisi olla tietovirheitä eli esim koirien sukutaulut, joita sivuillani on, perustuvat puhtaaseen faktaan. Tiedot ovat aidoista rekisteripapereista peräisin ja kaikki lonkkatulokset ovat niissä oikein. Olen kyllä huomannut, että joidenkin saksalaisten urosten lonkkatulos on muutettu A:sta B:ksi. Saksalaiset ovat kohautelleet harteitaan asiasta. Ärsyttää varmaan heitäkin yhtä paljon kuin minuakin, kun jotkut sotkee informaatiota, jolla on historiallista arvoa. Jos vielä koiran virallinenkin nimi muuttuu matkan varrella, ei voida tulevaisuudessa laskea esim. sukusiitosprosenttia oikein.

 Jos kyseinen koira, jonka terveystuloksia muutettu, periyttää lonkkavikaisia jälkeläisiä, ei sen omat tulokset mihinkään pitäisi muuttua. Aina pitäisi myös miettiä, periyttääkö tosiaan, vai olisiko syitä muitakin jälkeläisten lonkkavikaan. Tunnetustihan emässä ei ole ikinä mitään vikaa, vaan kaikki paska tulee isän puolelta. Ja ns. ymparistölläkin on merkitystä koiran kehittyessä.

En ole vielä päässyt omilla tunnuksillani tähän Imsien databaseen, josta laitoin linkin. Sain ulkomailta erään henkilön tunnukset, joilla pääsin niitä katsomaan,kun ilmoitin hänelle, että kuka piru sivua ylläpitää, kun en pääse rekisteröitymään. Vastaukseksi sain Hundremeterskogenin kennelin omistaja ja eräs C. Weber, joille en Dixonia aikoinaan antanut. Tai parivaljakosta C. Weber kuvitteli, että jos hän kirjoittelee minulle, niin skottilainen kasvattaja myy hänelle Dixonin jälkeläisen. Olin pyytänyt kasvattajaa pyrkimään myymään pennut metsäåstäjille ja hän toimi toiveeni mukaan, jota todella arvostan. Mielenkiintoinen yhteensattuma kuitenkin tämä rekisteröitymisasia... On se rankkaa joillakin:)

Englannissa valtaosa imsien omistajista on ns. seurakoira väkeä. Harrastavat korkeintaan näyttelyä, tokoa, agilityä, koiratanssia ym. vastaavaa. Ja englannissa ei kuka tahansa saa edes metsästääkään. Loordit vaan ja muut ylimykset ja heidän kaverinsa.

Yritän saada tänne kuvia piakkoin. Dustystä ainakin on hienoja kuvia, parempia kuin tuolla databasessa.

          ___________________________________________________________________________ 

04.03. Seefest Dusty has been colour tested (DNA). The result is BB, which means he will product only black-white puppies.

Seefest Dusty on DNA-testattu värin suhteen eli kantaako se ruskean värin geeniä. Tulos oli BB eli periyttää vain mustavalkoisia jälkeläisiä. Mikellä on kyllä uskomaton tuuri ollut Dustyn suhteen. Ja itse tietenkin olen myös onnellinen, että osasin lähettää sinne oikean pennun.

Bb tarkoittaisi, että kantaa ruskeaa geeniä. Ja ruskeilla esim Surilla pitäisi olla geeni bb.

Suri (Seefest Babette) on saanut nollatuloksen agilitystä eli 2 samanlaista tulosta vielä, niin Suri nousee seuraavaan luokkaan.

         ____________________________________________________________________ 

28.01. Seefest Baldus called Dusty is HEALTHY!! His hips are Good (A/A) and Elbows Normal (0/0). We are so happy, both Mike and I. Dusty has also 1 st prize in the NAT.

 Dixonin Jenkkivahvistus eli vientipentu S. Baldus alias Dusty luustokuvattiin 21.12. 2012 ja virallinen tulos OFA:lta on lonkista Good/Excellent ja kyynärpäistä Normal.

Jenkkien lonkat tarkoittavat seuraavaa: Excellent on A1, Good on A2, Fair on B1 ja Borderline on B2. Eli noi kaikki on ns. terveitä eli jalostukseen kelpaavia.

Dusty oli vielä lähtiessäänkin (nelikuisena) B-pentueen paras uros. Beatrix oli paras narttu. Kun Ruuti-Beatrixin lonkat osoittautuivat miksi osoittautuivat, oli pelko Dustyn tilanteesta lähes sietämätön. Kun Dustylle tehtiin el.lääkärin toimesta jonkinlainen fysikaalinen testi 1. vuotiaana ja lääkäri sanoi, että toisessa lonkassa saattaa olla ongelmia... Siitä asti olen ihan oikeasti rukoillut joka ilta!

Helpotuksen itku pääsi, kun tulos selvisi. Dusty ostettiin jalostuskäyttöön ja nyt se on hyväksytty jal.urosrekisteriin ja Wisconsilainen (tms) morsiankin jo odottaa juoksuja...

Koko B-pentueella näyttää olevan hieman (0,001 mm) madaltunut lonkkamalja, jostakin pompsahtanut geeni ja/vai talvipennutuksen riemuja? Ruutilla selkeä D. Biancan lonkkia en ole vielä verrannut Zorron lonkkiin, mutta ensiarviolta ovat rajoilla (B2). Baloun lonkkakuvia en ole nähnyt vielä, mutta otin riskin, ja pyysin PKU:n arvion, joka tulee kun tulee. Jesse on mielestäni B-lonkkainen. Bruno kuvataan tulevan kevään aikana.

Mielenkiintoista tässä on se, että kuvaavan el.lääkärin mielestä Biancalla piti olla A/A. Babettesta sanottiin D/D ja tuli takaisin A/B (on kyllä oikeastikin terve)... Ystäväni Drentsi lähti B/B:nä (Ventelä) ja tuli takaisin D/D:nä ja keski-Euroopassa el.lääkäri on todennut Drentsin olevan selvä B. Mihin siis enää uskoa? Paitsi omiin silmiin, mitä itse näkee.

Uskon, että jokainen suomalainen el.lääkäri arvioi lonkat sen perusteella, mitä he ovat saaneet aiemmista vastaavista kuvista vastauksena skl:stä. Konkaritkin antavat nykyään ympäripyöreitä arvioita, ettei omistaja järkyttyisi liikaa saatuaan viralliset tulokset.

Pitäisikö Pevisasta luopua ja perustaa asiantuntijaryhmä rotujärjestön sisälle erottelemaan terveet (jal. kelpoiset) ja sairaat koirat?

         ___________________________________________________________________________ 

 

20.01. Suri (S.Babette) starttasi agilityssä ensimmäisen kerran. Sai kait jonkun tuloksen, virheetön rata aikaylityksellä tai jotain sellaista. Onneksi olkoon Surille. Ilmoitan tarkemmin, kun ymmärrän saamani viestin sisällön. En tunne agilityn sääntöjä.