2007   2008   2009   2010   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019

 

The year 2011:

20.11. Jyväskylä International Dogshow:

Junior Class:
Seefest Bacchus "Jesse":   Excellent, DCC,BOB (SERT, PU1, ROP)
Seefest Bendix "Zorro":   Excellent, RDCC (ERI, PU2, VARASERT)
Seefest Balou "Piki": Excellent (ERI)

Open Class:
Seefest Axon Excellent, CACIB (ERI, PU3, CACIB)

Breeders Class:
Seefest BOB

The Judge Pichard Laurent: Attractive croup of 4 out of 2 combinations. Showing at a correct level. Quality of the standard. Correct head. Exl. eyes and expression. All 4 have nice temperaments.

 Paremmin ei olisi voinut näyttelypäivä sujua. Kaikki sai laatuarvostelusta erinomaisen. Hävetti vähän osallistua kasvattajaryhmään, kun se koostui pääosin keskentekoisista junnukoirista. Oli tarkoitus, kun luokan ilmoitin, että olisi kolme aikuista A-kasvattia ja täytekoirana yksi B-junnu. Axon olikin sitten ainut A-poika, joka ilmoittautui näyttelyyn. Kaikki neljä olivat kyllä ihan hyvännäköisiä. Kokemus esittää koira näyttelyssä näkyi tuloksissa. Zorro ei ollut toiseksi paras koira porukassa. On vielä sen verran rimpula. En ollut treenannut esiintymistä Zorron kanssa ollenkaan, mutta kokemusta näyttelyistä on sen verran, että osaa saada koiran oikeaan asentoon ja liikkumaan oikein ilman treenaamistakin.

Kiitos kasvattien omistajille onnistuneesta näyttelypäivästä!

        ____________________________________________________________________________

27.09. The time has gone so fast... We moved to the north side of Jyväskylä in the end of April. With the furnitures from the 6th floor was really easy, when thinking, how my internet moved. I had to change finally the operator, which was not easier either...

Dusty flied to U.S.A and there was some exciting moments with the second flight from Frankfurt to Chigago. I tell more soon. Dusty cleared the long flight very fine.

After Dusty´s leave my Dixon-puppy Zorro started to limp very badly. My Vet took about 10 X-rays (the whole dog was x-rayed!), but nothing found. Zorro had only very strong pains when growing.

Wilma hurt her tail badly between the June July. It fractured. The first Vet said that the whole tail must cut away. Thank Gud I called for my own Vet before operation. With her care Wlima has still her tail and without any bend in it.

My plan was to let Zorro grow in piece the first year. But after Wlima hurt herself, I started to train Zorro a little bit more and Zorro got 3 (9 points) from the water test.

Also Zorro´s sister Suri (Babette) was in the water test and got also 3 in young class. Suri has also got the 2. prize in obediense test in the beginners class on the 18th of September.

Dusty (S.Baldus) has got the 1. prize in attitude test in U.S.A. He did it with full points!

Our hunting season is going on... I have noticed that Zorro has very good nose. And he has many sides which reminds Dixon. More soon...

Ns. suomennos pian, mutta se täytyy mainita, että Suri (Seefest Babette) sai tokon alokasluokasta 2. palkinnon 18.9. Suri kävi myös vesikokeessa saaden kolmosen nuorten luokassa. Suri on kunnostautunut myös metsästyksessä noutaen aloituspäivänä omistajalleen 7 kyyhkyä.

Tahti ei ole Surille ollut liikaa. Muuten kannattaa nuoren koiran kanssa aloitella metsästys "säästeliäästi". Koiran luusto kehittyy 1-vuotiaaksi saakka ja nuorta koiraa ei saa väsyttää liian pitkillä metsäretkillä, sillä myös kelpo hakuvauhti voidaan menettää terveyden ohella.

Myös ensimmäinen Seefest-koira on palkittu rodunomaisessa kokeessa, kun Dusty (S.Baldus) sai 1.palkinnon täysillä pisteillä seisojien taipuvaisuuskokeesta Usassa. Suorituksen arvoa nostaa vielä se, että ohjaajana toimi omistajan vaimo, joka näin ohjasi kokeessa koiraa ensimmäistä kertaa elämässään. Kukaan perheen aiemmista imseistä ei ole saanut kyseisestä kokeesta täysiä pisteitä.

Saksalaisten IMS-herrojen tulo siirtyi vuodella. Ehkä hyvä niin, kun itelläkin ollut kiireitä.

           ___________________________________________________________________ 

02.03.  The B-litter of Seefest has now totally sold. The last puppy, the brown roan Seefest Beline got home on Monday. But on the next day the new owners let me know that they can´t take "Riina" because of their plans of the future. Then I decided that I have waited much enough that Rina could find a good home and Riina slept away yesterday afternoon. She was really sweet puppy, the daughter of Dixon. I lost one piece of him (Dixon) and it hurt really much.

Tara slept away on Monday...So very hard week in kennel Seefest.

B-pentue on nyt kokonaan myyty. Tai niin luulin maanantai-iltana, kun S.Belinelle löytyi omistajat. Tiistaina he peruivat, sillä heidän tulevaisuuden suunnitelmat eivät kestäneet koiran ostoa. He tekivät oikean päätöksen: koiraa ei ikinä pidä ottaa säälistä, vaan sille on oltava oikea tarve ja peruste.
Niinpä katsoin, että on odotettu jo riittämiin kodin löytymistä ja Riina nukkui pois tiistai iltapäivällä. Riina oli todella kaunis ja herttainen koiran alku. Tuntuu pahalta, kun pala Dixonia on nyt poissa, mutta koiramääräni oli ylittynyt pahemman kerran, joten muuta vaihtoehtoa ei ollut. Mihinkään "koirakauppaan" en koiriani kyllä ikinä lahjoita edelleen myytäväksi. Se ei ole koiralle oikein.

Kyseisestä syystä jouduin luopumaan maanantaina myös Tarasta. Taralta leikattiin viime vuonna yksi ihosyöpäkasvain ja nyt patteja löytyi ainakin 3 läheltä leikattua kasvainta. Oli siis ajan kysymys, koska Tara olisi alkanut oireilla. Olin päättänyt, etten enää leikkaa uusia mahdollisia kasvaimia, kun niitä tulee. Tara olisi täyttänyt 11 vuotta 6.päivä.

Takki on todella tyhjä. Kuin olisi jäänyt jyrän alle. On sentään lohtuna Wilpsu, Riemu-Liinus ja Dixon-kopio Zorro. Ja Dustykin vielä hetken.

          ___________________________________________________________________ 

29.01.  Minulle on juuri myönnetty maailman arvokkain kasvattajapalkinto.
LMCNA on myöntänyt rekisteröintiluvan B-pennulleni maahansa.
LMCNA on todennut minun olevan uskottava kasvattaja, kun minulla on osoittaa oikeita dokumentteja ja auliisti niitä heille lähetän. Tähän olisi hyvä lopettaa kasvattajaura...
Saksan koekäynneille tuli nyt arvoa ja tarkoitusta, kun niiden arvostelulomakkeessa näkyy myös selkeästi koiran luonne, rakenne, oikein suoritettu paukkuarkuustesti ym, joiden arvioinnin suorittanut rotuspesialisti. Ilman niitä B-pentuni ei olisi läpäissyt LMCNA:n tiukkoja ehtoja ja saanut rekisteröintilupaa lahden taakse.

Kaikki lähti käyntiin siitä, kun eräs pitkäaikainen isomünsteriharrastaja sai päähänsä haluta Dixonin jälkeläisen. Annoin pennulle kutsumanimen Dusty. Taisi olla enteellistä...