2007   2008   2009   2011  2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019

 

The year 2010:

 

14.11. The B-litter of Seefest was born.

Seefestin B-pentue syntyi.

          ___________________________________________________________________ 

01.11.  We saw our Vet today and just had to look a little bit... : the ultra scan showed lot of life:) The puppies seems to feel fine. And Queen Wilma too.

Poikkesimme tänään eläinlääkärimme luona ja täytyihän ultralla vähän luuraista tilannetta: pennuilla oli meno päällä ja kaikki näytti hyvältä. Wilma voi myös mainiosti.

           ___________________________________________________________________ 

17.10. The grandson of Dixon Ciperro, Ghyllbeck Rapax, has gained the title of SH CH.

Dixonin pojanpoika Ghyllbeck Rapax sai kolmannen sertinsä ja siitä tuli muotovalio jo alle 2-vuotiaana.

           ___________________________________________________________________ 

14.10. Wilma will get puppies! We were in ultra scan today and it showed that there is many puppies (too many...) growing.

Wilma oli tänään ultrassa, joka paljasti, että pentuja on tulossa läjäpäin.

Suunnitelmissa oli käydä kokeessa vielä astutuksen jälkeen ennen pentujen syntymää, mutta. Keinosiemennyksen vaatima rauhoituslääke laittoi Wilman ensin 3 viikon doping-karenssiin. Sitten ehkä 2,5 ensimmäistä viikkoa siemennyksestä Wilma oli sporttinen ja liikkui metsässä sellaista vauhtia, että ykköseen olisi ollut mahku. Sitten alkoi haahuilu ja Wilma laukkasi pienempiä spurtteja ja jotenkin raskaanlaisesti.
Nyt nautitaan loppukausi metsästyksestä Wilman tahtiin ja onhan noita varakoiria: Tara ja Linus.

           ___________________________________________________________________ 

27.09. We have been in our hunting area last week. Wilma´s son S.Axon with his owner was also there.

In Holland has the bitch "Mika" produced the grandchildren for Dixon Ciperro. The sire is Ellscott Glen Finnan Illa Ghyllbeck called Dexter, the son of Dixon Ciperro.

Wilman juoksujen loputtua pääsimme viimein metsästelemään viime viikolla. Wilman poika S.Axon oli myös siellä isäntänsä kanssa.
Linus (Alina) on kyllä todellinen vauhtihirmu. Ei ollenkaan imsmäistä hakua, vaan "hanat auki" kokoajan. Bretonikin taitaa jäädä toiseksi...Ja vauhdista suoraan "töks". Pidän kyllä enemmän Wilman (normaalista) hakuvauhdista, mutta vaihtelua harrastukseen tämäkin.

Hollantilainen Mika synnytti toissayönä Dixonille 8 lastenlasta. Pentueen isä on Dixonin poika Ellscott Glen Finnan Illa Ghyllbeck "Dexter".

           ___________________________________________________________________ 

17.09. Wilma has now inseminated with the frozen semens of Dixon Ciperro on the 14th of September. The semens were swimming very good. Now all depends on Wilma. I hardly can wait that I have got the puppies of Dixon, the world winners of 2014...

Wilma keinosiemennettiin tiistai aamuna 14.9. Sulatetut pikku-Dixonit uivat erittäin hyvin eli kaikki riippuu nyt Wilmasta. Progesteronitestejä tehtiin yhteensä neljä.

Dixon-sukuisia pentueita tulossa Englannissa ainakin kaksi ensi vuoden puolella terveistä sukulinjoista. Sieltä kovasti kaupataan minulle pentua...Jos haluat ims-pennun sieltä, ota minuun yhteyttä.

           ___________________________________________________________________ 

05.09. We were in the forest test with Wilma on the 28th of August. There were 9 dogs and only one dog gained the 3. prize in open class. This probably tell you how difficult the forest test is.

Wilma didn´t run good enough there and in her second run the black grouse left and Wilma was thrilled with it "a little bit" too much and followed after the bird too far. Means no prize.

About a week before the test I got the chance to visit in a very famous and respected kennel in Holland. Unfortunately we had only one day to be there. The very interesting breed really: Drentse Patrijshond. Don´t keep noice at all!  And the little Arvid (8 weeks old) is pointing allready...

Wilman kauden ensimmäinen metsäkoe oli 28.8. Rautavaarassa. Paikka oli mahtava. Oli hienot yöpymistilat ym. ja koemaastot olivat todella hyvät. Ja järjestelyt toimi myös moitteettomasti.
Kokeessa oli 2 ryhmää, toisessa 4 koiraa (2 avo, 2 voi) ja meidän ryhmässä yhteensä 5 (4 avo, 1 voi).
Toinen ryhmä ei löytänyt lintuja ollenkaan, mutta meidän ryhmä sitten senkin edestä. Ainoastaan yksi kks ei löytänyt lintuja.

Eräs lk.visla olisi tuomarin mukaan saanut AVO 1. palkinnon, jos ohjaaja olisi riistatyötilanteessa keskittynyt pysäyttämään koiransa ja jättänyt ampumisen ryhmän ampujalle, eikä ampunut itse. Visla teki ekan riistatyön lehtokurpalle, jonka ohjaaja tiputti, ja koira saatteli lintua n. 10-20 metriä, kunnes pysähtyi. Toinen riistatyö tuli teerellä, mutta nyt koira oli ehtinyt avansseerata peräänmenon verran, ennenkuin ohjaaja vasta sai annettua ampumiseltaan koiralle pysähtymiskäskyn. Avo 1 vaihtui siis Avo 0:ksi.
Vislan Haku oli ollut ykkösen hakua eli sopivan laajaa, vauhdikasta ja kaunista katseltavaa.

Wilma haki ekassa erässä vähän toispuoleisesti ja jäljesti myös paljon. Jälkeenpäin mietin, oliko ne jänön jälkiä, sillä niitä kuulemma oli siellä runsaasti ja Wilma rakastaa jäniksiä (VJP:n seuraamuksia). Olin kuitenkin päättänyt, että tässä kokeessa pidän suuni kiinni, sillä jännityksen tilassa ohjauskäskyni ovat liian tiukkasävyisiä ja Wilma vetää simputuksesta herneet nenään.
Toisen erän alussa Wilma oli lopulta vihellettävä pois, kun se jo kolmannen kerran palasi pyörimään edellisen koiran pöllyttämän teeriparven jäljille. Sitten hiukan myöhemmin Wilma joko tormäsi teereen tai lähti kuulohavainnon perusteella sen perään ja juoksi haukkuen perään sulkemisen verran.

Tuomari epäili Wilman nenän kalibroinnin tasoa ja annoin kotiin päästyä kaikille koirille nenäpunkkilääkkeet. Maanantaina kävin kuitenkin testaamassa nenän kunnon "kotimaastossa" eikä siinä ollut mitään vikaa. Yläpäinen laaja hakukin taas maistui, kotimaastossa. Toivon mukaan Wilma joskus näyttää parhaan hakunsa myös koepäivänä. Kokeesta jäi nyt Wilmalle hyvä fiilis, kun se ei ollut tippaakaan masentuneen ja surkean näköinen kokeen jälkeen. Sain varmaankin pidettyä jännityksen minimissä tällä kertaa ja se vaikutti myös koiran käytökseen.

Jännitystäni lievensi ehkä myös se, että peräänmenoriski oli suht. suuri ennen koetta. Olen joutunut harjoittelemaan ne vähät kerrat, mitä ehdittiin ennen koetta niin, että Alina on ollut taluttimessa mukana Wilman hakiessa. Aina kun Wilman liikkeet muuttui ilmaisemaan, että lintuja on lähellä, Alina alkoi tempoa hihnassa vietävästi ja räksyttämään kiihkeästi. Se aikaansai, että Wilma rupesi aluksi nostamaan lintuja ilman seisontaa. Lopulta Wilma alkoi taas luottamaan, ettei Alina pääse varastamaan hänen lintujaan ja odotti lupaani avanssiin. Peräänmeno avanssin jälkeen/törmäystilanteessa on vielä vähän herkässä, mutta onnistumisen varmuus ei ole enää kaukana.
Alinan ansioksi taas voidaan laskea, että Wilma on nyt rautaisessa kunnossa, kun Alina juoksuttaa äitiänsä jatkuvasti:) 

Ryhmästämme palkittiin vain yksi koira Avo 3.palkinnolla.

          ____________________________________________________________________ 

08.08.  Seefest Axel was BOB today at the International Dogshow in Kuopio and took his second CC and CACIB. Congratulations!

Seefest Axel oli tänään Kuopion kansainvälisessä koiranäyttelyssä ROP ja sai toisen serttinsä sekä myös toisen Cacibin. Mahtavaa Aksu!

          ____________________________________________________________________ 

23.-25.07.  The A-litter meeting in Harriniva, Muonio in the north of Finland. The boys Axon, Axel and Amorris and girls Alina and Aurora with their owners were there.
The meeting was very successful. We started at Friday night and we trained the different kind of retrievings in 3 days.


From the left: S.Axon, Axa z Egeranu, Lara v. Freihof, S.Amorris(behind the owner of Aurora), S.Aurora and S.Axel. Alina is also somewhere behind.


She is Seefest Alina called Lina or Linus.


On the left: S.Aurora called Illi. On the right: S.Axon called Aksu.


He is Seefest Axel called Aksu.


He is Seefest Amorris called Aki.


One of our training place. We put many dummies behind the area so that dogs didn´t see. Then we took one dog at the time and learned them to find dummies by themselves.  In the picture is S.Amorris starting to look for dummies.

Kuvan taustalla näkyy metsää, jossa ei kuulemma voi kouluttaa koiraa, kun sen tekemisiä ei voi nähdä. Miten on? Kun katsot tuota kuvaa, oletko yhä sitä mieltä, ettei koiran työskentelyä voi nähdä metsässä?
Kuvassa S.Amorris starttaamassa hakuharjoitteluun. Takana olevalle alueelle on piilotettu läjäpäin dameja, joista koiralla ei ole mitään ennakkotietoa. Opettelimme koiran oma-aloitteista noudettavan riistan etsimistä ja palauttamista. Riistan korvikkeena vain oli damit eli dummyt.


The social trainings with the boys. On the left: S.Axel and on the right: S.Amorris.


I am walking with S.Axel and S.Axon is behind.


The last moments of the social trainings.

It is really amazing how good contact I got with the both dogs. I took first Axon and then Axel and did the same trick like one Grand Old Lady from England did years ago in the weekend of Flat-coated retrievers. It really work! And without using forcible means. The boys are very calm together like you can see.

A-pentue treffit Harrinivassa, Muoniossa. Paikalla olivat pojat Axon, Axel, ja Amorris ja tytöt Alina ja Aurora omistajineen. Treffit onnistuivat hyvin.
Kun kaikki ilmoittautuneet olivat saapuneet paikalle perjantaina ja tervetuliaiskahvit juotu, suuntasimme metsäuraa pitkin sopivalle harjoituspaikalle, jossa harjoittelimme eteen-ohjausta ja ykkös- ja kakkosmarkkeerauksia dameilla.
Lauantaiksi suuntasimme hotellin respasta saatuun paikkaan, mikä olikin loistava ja monipuolinen maastoltaan (ja porovapaa!!). Harjoittelimme lisää eteen-ohjausta, markkeerauksia sekä sokkohakua hakuruudusta, jonne oli sijoitettu 11 damia koiran näkemättä. Välillä uitimme koiria läheisellä lammella ja otimme siellä myös vesiharjoituksia starttipistoolin säestyksellä. Lopuksi teimme laahausjäljet sorsalla kaikille.
Sunnuntaina harjoittelimme vielä toistamiseen samaisessa paikassa eteen-ohjausta, hakuruutua ja kakkosmarkkeerauksia ja treenien päätteeksi otimme urosten kesken sosiaalista kanssakäymistä eli kohtaamisharjoituksia, joka oli menestys. Pojat rentoutuivat toistensa seurassa täysin eikä tuijotteluun/uhoiluun enää ollut tarvetta.
Päädyin treffeillä jotenkin kouluttajaksi, joten oma kamerani pysyi autossa eikä kuvia siihen tallentunut. Yläpuolella olevat kuvat on ottanut Axelin emäntä. Pienensin niitä vaihtelevalla menestyksellä... Mutta täytyy todeta, että on todella ilo silmälle seurata kauniiden koirien työskentelyä ja iloisemmaksi sen vielä tekee, että koirat ovat omia kasvatteja.

           ___________________________________________________________________ 

15.06. Tara had a lump in her armpit and it proved to be the mast cell tumor, grade II. But there is nothing to worried about (for a while). The whole tumor has cut away and Tara is in good condition.

Taran kainalopatti osoittautui syöpäkasvaimeksi (mast cell tumor, grade II). Kasvain saatiin kokonaisuudessaan pois eikä se ole lähettänyt etäpesäkkeitä. Jatkossa pitää leikata kaikki kasvavat patit heti pois, jos/kun niitä tulee. On kuulemma helposti uusiva syöpä. Päivä kerrallaan. Tara voi mainiosti ja se on tärkeintä.

         ___________________________________________________________________________ 

24.05.  One daughter of Wilma, Lina(S.Alina), moved back to live with us 3 weeks ago. It was better so. Wilma started to be the mother again and watch in very sharp way, when I teach things for Lina.

I invited Mr. Karl Wichmann and Mr. Otger Buss to Finland next year 2011(September/October). I will organize together with my LM friends in Finland the LM Weekend, where we will organize the LM dogshow in the Germany way (Zuchtschau). In addition of the show Misters Wichmann and Buss will teach all about LM for us, in theory and in the field/forest. The details comes later.

Wilman tytär Lina (Alina) muutti takaisin joukkoomme 3 viikkoa sitten. Wilman ensireaktio oli ilmeestä päätellen, että "eikö noista kersoista ikinä pääse eroon". Sitten Wilma aloitti samat koulutuskuviot kuin sillä oli pentuaikaan ja tarkkailee intensiivisesti sivusta, koulutanko minä hänen tytärtään kelvollisesti.

Kutsuin Herrat Karl Wichmann ja Otger Buss Suomeen syys-lokakuussa 2011. Karl Wichmann on Saksan Isomünsterliiton, VGM e.V.:n puheenjohtaja ja Buss on liiton pääjalostusneuvoja.

Tarkoitus on pitää koiranäyttely saksalaisin säännöin eli järjestää Zuchtschau, joka tulee toimimaan myös opetusmielessä yleisölle (IMSin oikea rakenne, karvanlaatu, luonne). Lisäksi Herrat esitelmöivät meille rodusta ja tarkoitus olisi myös tutustua käytännössä heidän jalostuskokeisiin ym.

           ___________________________________________________________________ 

29.04.  Taralta leikattiin pari pattia tänään. Toinen oli selvä rasvapatti ja toinen lähetettiin varmuuden vuoksi tutkittavaksi.

         ___________________________________________________________________________ 

24.04.  Keski-Suomen Kanakoiraharrastajien maastopäivä Peuralammilla. Olin siellä Wilman ja Taran kanssa. Tarkoitus oli kouluttaa siellä Wilmaa omalla vuorollaan Taran ollessa vain ns. hihnakävelyllä. Wilman haku jäi vain yhteen erään, kun se takajoukoissa kuumeni yhden riekkotilanteen takia siinä määrin, etten halunnut ottaa riskiä mahdollisen peräänmenon takia.  Jos Tara ei olisi ollut mukana, olisin kyennyt paremmin puuttumaan mahdollisiin virheisiin ja uskaltanut harjoittaa myös Wilmaa enemmän. Mutta ihan kiva oli kävellä luonnossa ja seurata nuorten koirien työskentelyä. Ja oppia se on jälkijoukoissa kulkeminenkin. Hyvää malttiharjoitusta.
Kouluttajalla oli hauska tapa ilmaista ohjaajan virheet. Todella mukava päivä.

         ___________________________________________________________________________ 

19.04.  Wilma (Axa z Egeranu) had her second official eye test today. The result was: unaffected (HC, PRA etc.)

Kävimme Wilpsun kanssa Veterissä Tampereella virallisessa silmätarkastuksessa ja Wilma sai "puhtaat paperit" eli ei mitään merkintöjä mistään vioista tai sairauksista.

          ___________________________________________________________________ 

18.04. Saksanseisojakerhon vuosikokous(17.04.). Olihan mielenkiintoinen...Harmi sinänsä. Suomessa ei ole näemmä vieläkään niin kypsää porukkaa, että voisi tai olisi kannattavaa laittaa virallista rotukerhoa pystyyn. Rotukerhon tarkoitushan on ajaa nimenomaan rodun tervettä kehitystä. Paikkakuntien koirakerhot tarjoavat kyllä kaikkea mahdollista toimintaa kilpaviettisille. Nämä kaikki toiminnat voi toki yhdistää, mutta rotukerhon päätarkoitus pitäisi silti olla jalostuksellinen ja terveellä pohjalla oleva.

         __________________________________________________________________________

27.03.  Here is some pictures from the world :

 The best puppy at Crufts 2010 (photo by Anita Mentink): Ghyllbeck Rapax, called Dixon. Dixon Junior is the son of Ellscott Glen Finnan Illa Ghyllbeck "Dexter".
Kuvassa vuoden ikäinen Dixon Ciperron pojanpoika, Ghyllbeck Rapax, kutsumanimeltään Dixon.

This is Ellscott Glen Finnan Illa Ghyllbeck, called "Dexter", in Gamekeepersclass.
Kuvassa Dixon Ciperron poika ja yllä olevan G. Rapaxin isä.

She is Helga´s (Ellscott Glen Prosen Illa Ghyllbeck) daughter and about 5 month old. Her sire is Multi Ch Kalle van de Stommeerpolder.
Kuvassa viisikuukautinen Dixon Ciperron tyttärentytär Ghyllbeck Angelique. Sain paremmankin kuvan pennusta, suorastaan upean, mutta kasvattajan pyynnöstä vaihdoin kuvan tähän.

She is the sister of Angelique, G.Yonina, who will fly to Australia soon.
Tässä edellisen kuvan eli G.Angeliquen täys-sisko, G. Yonina, joka lentää pian uuteen kotiinsa Australiaan.


Löysin surffatessa Mr.President Dixonin Australialaisen tyttären kuvan:  Kristy

        ____________________________________________________________________________ 

06.03.  Seefest Axel called Aksu has now done all his healthy tests.

His owner has said that Axel has worked very well in their hunting trips. Below the text you will see two pictures from Axel.

Aksu-Axeli kävi kyynärpääkuvauksissa ja silmät tutkittiin.

Sain omistajilta tukun valokuvia. Tässä niistä pari:

          __________________________________________________________________________ 

10.01.  Seefest Axel was BOB in the International dogshow in Kajaani in the north of Finland and got CC and Cacib. The dogshow was his first one.

Seefest Axel eli "Aksu" oli ROP Kajaanin kansainvälisessä näyttelyssä ja sai sertin ja CACIBin. Näyttely oli Aksun ensimmäinen.

Wilmakin on nyt kunnossa, ainakin toivottavasti...En ole vielä käynyt linnuilla testaamassa nenän toimivuutta. Ollaan vaan lenkkeilty uutterasti kuntoa kohentaen. Wilma tarvitsi 2 antibioottikuuria, jotta e-kolit häippäsivät virtsasta.
 Taralta poistettiin ennen joulua yksi lohjennut poskihammas ja poistettiin kertyneet hammaskivet. Hyvin toipui Tarakin leikkauksesta.

 

          ___________________________________________________________________________